Prieš Kalėdas daug kas atrodo kitaip. Miestas puošiasi lempučių girliandomis, prekybos centruose išdygsta saldainių dėžučių stirtos, linksmiau šypsosi kavos pardavėja, pyragų parduotuvės pakvimpa kitokiais kvapais. Ar galite patikėti, kad prieš Kalėdas pakvimpa ir mokykla? Tai tikra tiesa – kulinarijos klasėje visą savaitę meduolius kepa vaikai. Šis kvapas atvilioja ir didžiausius skeptikus, kurie staiga ima abejoti, ar naujas iPhone yra pati geriausia kalėdinė dovana. Tuomet jie pasiraito rankoves, rišasi prijuostę ir stoja prie viryklės. Tam, kad mylimus ir brangius žmones pradžiugintų savo rankų darbo dovana.
Mylimiesiems meduolius kepame pagal keistą ir netradicinį receptą – jį prieš kelis metus radom interneto platybėse. Medus čia nevirinamas, tik išlydomas. Ir stebina didžiulis cukraus kiekis. Nemėginkite jo mažinti – kepdamas cukrus karamelizuojasi ir suteikia meduoliams nenusakomą skonį.
Jei pasiryšite kepti šituos meduolius, užtruksite kiek ilgiau: tešlos paruošimas reikalauja daugiau laiko ir atidumo. Meduolius rekomenduotume daryti kuo mažesnius.
REIKIA. Tešlai
470 g miltų
110 g sviesto
120 g grietinėlės
120 g medaus
225 g cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai meduolių prieskonių
GAMINIMAS. 7 žingsniai
1. Mikseriu išplakti grietinėlę, kol ji taps standi. Baigiant plakti, supilti cukrų ir gerai išmaišyti.
2. Išsukti sviestą. Supilti į jį medų (išlydyti jį prieš tai, jei jis sukietėjęs).
3. Sviesto ir medaus masę sumaišyti su grietinėlės ir cukraus mase, supilti prieskonius.
4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, berti į pasiruoštą (3 žingsnis) mišinį ir gerai išmaišyti.
5. Tešla kiek lipnoka, bet neišsigaskite – dėkite ją į lėkštę ir kiškite į šaldytuvą bent valandai. Dar geriau tešlą pasiruošti iš vakaro.
6. Tešlą kočiokite, vis pabarstydami miltais, ir formelėmis išspauskite meduoliukus.
7. Meduolius kepkite ĮKAITINTOJE orkaitėje (apie 170 laipsnių), kol paruduos. Iškeps labai greitai.
Kad ir kokius receptus beišbandytume, visada nusprendžiam, kad šitie meduoliai – patys skaniausi.