Piešiame ant meduolių

ss
REIKĖS.
 Glajui
Cukraus pudros
Kiaušinio baltymo
Citrinos sulčių (arba citrinos rūgštelės tirpalo)

ss
GAMINIMAS. 

1. Sunku nusakyti tikslų produktų kiekį, nes tvarką „sujaukia“ baltymas – kiaušinai juk ne vienodo dydžio. Pradžiai į dubenėlį įsidėkite 5 šaukštus cukraus pudros ir į ją atsargiai su šaukšteliu įpilkite pusę baltymo (nes šiaip baltymas nemėgsta atsiskirti ir šliūkšteli visas).

photo 2-3
2.
Sukite masę mediniu šaukštu ir žiūrėkite: jei masė per kieta, pridėkite baltymo, o jei per skysta – cukraus pudros. Įlašinkite (pagal skonį) citrinos. 
Ar masė tinkamos konsistencijos, paaiškės kai imsite piešti. Bet visada ją galite pataisyti.

KAIP PIEŠTI?
Paprasčiausia pasidaryti konditerinį švirkštą pačiam.

photo 3-3
1. 
Paimkite gabalėlį kepimo popieriaus (balto, nes prie rudo nelips lipni juosta), sulenkite jį pusiau ir susukite į tūtelę.

photo 4-3
2.
Šoną užklijuokite lipnios juostos gabaliuku.

photo 5
3.
Tūtelės galiuką nukirpkite. Pradžioje nukirpkite vos vos. Kai pradėsite piešti, angą visada galėsite pasididinti.

photo 1-5
4.
Pridėkite į tūtelę cukraus masės.

photo 2-4
5.
Pieškite užspaudę tūtelės galą (kad neišbėgtų masė, galite ir lipnia juosta užveržti)

Nenusiminkite, jei pirmieji piešiniai bus negražūs – dvidešimtas bus tobulas. Tarp kitko, patirtis rodo, kad geriausiai pavyksta absoliučiai beviltiškiems dailės srityje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>