REIKĖS. Glajui
Cukraus pudros
Kiaušinio baltymo
Citrinos sulčių (arba citrinos rūgštelės tirpalo)
GAMINIMAS.
1. Sunku nusakyti tikslų produktų kiekį, nes tvarką „sujaukia“ baltymas – kiaušinai juk ne vienodo dydžio. Pradžiai į dubenėlį įsidėkite 5 šaukštus cukraus pudros ir į ją atsargiai su šaukšteliu įpilkite pusę baltymo (nes šiaip baltymas nemėgsta atsiskirti ir šliūkšteli visas).
2. Sukite masę mediniu šaukštu ir žiūrėkite: jei masė per kieta, pridėkite baltymo, o jei per skysta – cukraus pudros. Įlašinkite (pagal skonį) citrinos. Ar masė tinkamos konsistencijos, paaiškės kai imsite piešti. Bet visada ją galite pataisyti.
KAIP PIEŠTI?
Paprasčiausia pasidaryti konditerinį švirkštą pačiam.
1. Paimkite gabalėlį kepimo popieriaus (balto, nes prie rudo nelips lipni juosta), sulenkite jį pusiau ir susukite į tūtelę.
2. Šoną užklijuokite lipnios juostos gabaliuku.
3. Tūtelės galiuką nukirpkite. Pradžioje nukirpkite vos vos. Kai pradėsite piešti, angą visada galėsite pasididinti.
4. Pridėkite į tūtelę cukraus masės.
5. Pieškite užspaudę tūtelės galą (kad neišbėgtų masė, galite ir lipnia juosta užveržti)
Nenusiminkite, jei pirmieji piešiniai bus negražūs – dvidešimtas bus tobulas. Tarp kitko, patirtis rodo, kad geriausiai pavyksta absoliučiai beviltiškiems dailės srityje.