Desertas „Karamelinis bučinys“

DSC_0855
Šis receptas atkeliavo iš kažkokio rudeniško žurnalo. Na žinote, kai uždera obuoliai, visi žurnalai rašo apie tai, ką iš jų pagaminti. O mums šis receptas visai netinka rudeniui. Labiau žiemai, kai už lango spaudžia šaltis ir  taip norisi kažko jaukaus, kvapnaus ir šilto. Kažin, ar recepto autorius pažintų savo kūrinį: sumažinome nuodėmingą cukraus ir sviesto kiekį. Keliskart beragaudami vis iš naujo pripažįstame, kad čia sviesto ir cukraus derinys tobulas. Ir jei sugebate negirdėti priekaištaujančios sąžinės balso, į tešlą galite šastelti vieną kitą šaukštelį cukraus.

REIKIA. Tešlos trupiniams
150 g miltų
150 g smulkintų migdolų
150 g sviesto 

REIKIA. Karamelizuotiems obuoliams
6 šaukštų cukraus
50 g sviesto
100 g grietinėlės
6 obuolių

GAMINIMAS. 10 žingsnių

DSC_0733
1. Nuvalyti obuolius ir supjaustyti juos nedideliais gabalėliais.

DSC_0740 DSC_0745
2. 
Puode išlydyti cukrų, kol jis taps skystas ir paruduos.

DSC_0750
3. Į cukrų įmesti sviesto, ištirpinti jį vis smarkiai maišant.

DSC_0761
4. Supilti grietinėlę nuolat maišant.

DSC_0765
5. Į susidariusią karamelę suberti obuolius ir porą minučių pavirti vis pamaišant.

DSC_0769
6. 
Trupinių gaminimas. Į miltus sutarkuoti sviestą. Tai padaryti bus lengviau, jei prieš tai sviestas bent pusvalandį pasisvečiuos šaldiklyje.

DSC_0775
7. 
Suberti smulkintus migdolus

DSC_0778
8. 
Viską gerai išmaišyti, bet nesuspausti į vieną tešlos gabalą – tegul lieka trupiniai.

DSC_0780
9. 
Į karščiui atsparius indelius iki pusės pridėti karamelizuotų obuolių. (Jei neturite mažų indelių, puikiai tiks ir vienas didelis indas)

DSC_0788
10. 
Ant viršaus užbarstyti trupinių.

Kepti  180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. – kol paruduos viršus. 

Desertą galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Bet teisybės dėlei reiktų pasakyti, kad šalto jo skonio nelabai ir žinome. Sunku atsispirti šio deserto kerams. Patikėkite.