Keksiukų receptą pasiskolinome iš Beatos knygos. Bet veidmainiais jie tapo ne todėl, kad šiek tiek pasikeitę atsirado mūsų lėkštėje. Keksiukus kepėme gal kokius šešis kartus ir paaiškėjo, kad jie – unikalūs. Pirmiausia todėl, kad puikiai tiktų posakiui „sriuba iš kirvio“ (šiuo atveju – keksiukai iš kirvio) iliustruoti. Juos galima išsikepti net tada, kai atrodo, kad neturim jokių produktų. Aliejaus namie visada yra, kefyro (arba jogurto) pas mus taip pat kažkaip niekada netrūksta. Bet svarbiausia, kad savo veidą jie neatpažįstamai pakeičia nuo įvairių priedų: jei neturim kakavos, beriam meduolių prieskonių šaukštą, jei turim kakavos, bet per mažai, palaužom šokolado ir įmaišom į tešlą, jei ir to nėra, spaudžiam į vidurį graikišką riešutą. Žodžiu, veidmainiai keksiukai puikiai prisitaiko prie jūsų kūrybinio polėkio ir spintelių turinio. Tai ko laukiam?
REIKIA. Tešlai
2 kiaušinių
120 g cukraus
100 ml kefyro
80 ml aliejaus (geriau nestipraus kvapo)
160 g miltų
20 g kakavos (arba gero šaukštelio prieskonių, arba riešutų, arba šokolado ir pan.)
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
GAMINIMAS. 7 žingsniai
1. Kiaušinius paplakti šakute.
2. Aliejų ir kefyrą sumaišyti.
3. Į aliejaus ir kefyro mišinį supilti kiaušinius, cukrų, suberti prieskonius.
4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
5. Skystą masę sumaišyti su paruoštais miltais, gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių.
6. Pilti į kepimo formeles, bet ne iki viršaus – keksiukai padidės kepdami.
7. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pašauti keksiukus ir kepti apie 15 min.
Jei dar nespėjote suvalgyti likusio šokolado, kol kepė keksiukai, galite jį išlydyti ir apglaistyti iškepusių keksiukų paviršių – tada geriau prilips pabarstukai.
Tiesa, nepaminėjome pačio svarbiausio komponento – skaniausi šitie keksiukai būna tada, kai juos kepi su gerų draugų kompanija. Patikrinta.