Dainoros pyragas

aaa
Dainoros pyragas ypatingas. Jei jį patiekę uždengtume akis ir paklaustume „Kas lėkštėje?“, jūsų atsakymas greičiausiai būtų neteisingas. Kol susivoktumėt, kaip įvardinti aromatą skleidžiantį objektą, mes jau seniai būtume jį sudoroję – per daug gerai žinome jo skonį. Paprastai tokių dangiškų pyragų receptai laikomi didžiausioje paslaptyje ir perduodami tik šeimos nariams kaip relikvija.
Šio ypatingo pyrago receptūra pateikta kiek neįprastai – stiklinėmis. Čia naudojama stiklinė yra 200 ml talpos. Nedrįstame nieko keisti – maišydami pyragą viską taip ir seikėjame. Prisijunkite!

REIKĖS.
1 stiklinė sutarkuoto moliūgo
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1/4 stiklinės grietinės
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arbat. šaukštelio sodos
1 arbat. šaukštelis malto cinamono
0,5 arbat. šaukštelio malto muskato
1/4 arbat. šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 citrinos žievelė

GAMINIMAS. 5 žingsniai

DSC_0792
1. Cukrų, kiaušinius, aliejų, grietinę ir nutarkuotą citrinos žievelę sudėti į dubenį ir išplakti mikseriu.

DSC_0789
2.
Miltus, prieskonius ir kepimo miltelius persijoti per sietelį.

DSC_0794
3.
Miltų mišinį sumaišyti su skystų produktų mišiniu.

DSC_0795
4.
Į gautą masę sudėti sutarkuotą moliūgą.

5. Masę sudėti į aliejum išteptą skardą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Kitaip tariant, vieną pamoką.

Dainora visada maišo dvigubą normą ir kepa du pyragus iš karto. Atspėkit, kodėl?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>