Žygimantas Augustas ir Barbora Radvilaitė. Romeo ir Džiuljeta. Edit Piaf ir Marselis Serdanas. Esmeralda ir Kvazimodas. Leili ir Medžnūnas… Tęsti būtų galima iki begalybės – kiekvienas žino panašių už širdies griebiančių tikrų ir, panašu, beveik tikrove virtusių istorijų ir… svajoja surasti savo antrąją pusę. O kas gi vyksta virtuvėje? Produktai, prieskoniai čia taip pat draugauja arba pykstasi. Ir kartais tampa karališka pora. Štai lengvutė, balta tarsi nuotaka Varškė jau surado svajonių princą – kilmingąjį Šokoladą. Ši pora kaitina ne tik žmogiškąsias aistras (kam gi svetima prasčiokės ir didiko istorija?), bet ir gomurį – tobulesnį derinį sunku rasti. Todėl nieko nelaukiam – pasikvietę į pagalbą Varškės giminaitę Grietinėlę ir pilkąjį kardinolą Cukrų pasigaminsim desertą.
REIKĖS.
250 g varškės
200 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus (jei mėgstate saldžiau, dėkit daugiau)
1 pakelis šokoladinių sausainių „Selga“
tarkuoto šokolado (apibarstymui)
GAMINIMAS. 6 žingsniai
2. Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų.
3. Permaltą varškę ir išplaktą grietinėlę sumaišyti. Jei mėgstate saldžiau, įdėkite dar cukraus. Tik nepamirškite, kad su šia mase draugaus saldūs šokoladiniai sausainiai.
4. Ant lentelės padėti pirmąjį sluoksnį sausainių ir aptepti jį varškės mase.
5. Taip susluoksniuoti visus sausainius su varškės mase. Viršų ir šonus aptepti varškės mase ir apibarstyti tarkuotu šokoladu.
6. Dėti sluoksniuotį į šaldytuvą ir palikti jį ramybėje bent pusei paros – kad šokoladiniai sausainiai turėtų pakankamai laiko „susidraugauti“ su varške.