Desertas „Karališka pora“

(5)
Žygimantas Augustas ir Barbora Radvilaitė. Romeo ir Džiuljeta. Edit Piaf ir Marselis Serdanas. Esmeralda ir Kvazimodas. Leili ir Medžnūnas… Tęsti būtų galima iki begalybės – kiekvienas žino panašių už širdies griebiančių tikrų ir, panašu, beveik tikrove virtusių istorijų ir… svajoja surasti savo antrąją pusę. O kas gi vyksta virtuvėje? Produktai, prieskoniai čia taip pat draugauja arba pykstasi. Ir kartais tampa karališka pora. Štai lengvutė, balta tarsi nuotaka Varškė jau surado svajonių princą – kilmingąjį Šokoladą. Ši pora kaitina ne tik žmogiškąsias aistras (kam gi svetima prasčiokės ir didiko istorija?), bet ir gomurį – tobulesnį derinį sunku rasti. Todėl nieko nelaukiam  – pasikvietę į pagalbą  Varškės giminaitę Grietinėlę ir pilkąjį kardinolą Cukrų pasigaminsim desertą.

REIKĖS.
250 g varškės
200 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus (jei mėgstate saldžiau, dėkit daugiau)
1 pakelis šokoladinių sausainių „Selga“
tarkuoto šokolado (apibarstymui)

GAMINIMAS. 6 žingsniai

10726428_933045903391540_352971142_n
1. Varškę permalti mėsmale.

10733480_933045773391553_2027021875_n
2. Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų.

10729096_933045713391559_473435078_n
3. Permaltą varškę ir išplaktą grietinėlę sumaišyti. Jei mėgstate saldžiau, įdėkite dar cukraus. Tik nepamirškite, kad su šia mase draugaus saldūs šokoladiniai sausainiai.

10743512_933045490058248_347312692_n
4. Ant lentelės padėti pirmąjį sluoksnį sausainių ir aptepti jį varškės mase.

10728654_933045406724923_797569717_n
5. Taip susluoksniuoti  visus sausainius su  varškės mase. Viršų ir šonus  aptepti varškės mase ir apibarstyti tarkuotu šokoladu.

6. Dėti sluoksniuotį į šaldytuvą ir palikti jį ramybėje bent pusei paros – kad šokoladiniai sausainiai turėtų pakankamai laiko „susidraugauti“ su varške.